Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr

Priser i:

Till kassan
Mina sidor

SILVER STÅL


SILVERSterling silver är det silver som vanligtvis används till smyckestillverkning. Sterlingsilver består av 925 tusendelar (92,5%) silver och resten koppar. Sterlingsilver är vitare och mjukare att arbeta med.

Allt silver mörknar med tiden, det är faktiskt ett kännetecken för silver med hög silverhalt. Silver reagerar på svavelväte och syre som finns i luften, på huden, tyger, plaster, gummi, cigarettrök, fossila bränslen, parfym och vissa hudkrämer. Oxidationen är oundviklig men är lätt att åtgärda genom smyckevård.

Silvret håller sig finast ju mer det används. När man inte använder sina silversmycken förvaras de bäst i en plastpåse på en torr och mörk plats.

När silvret förlorar sin glans, oxiderar (mörknar) eller gulnar, putsar du enklast upp det med en putsduk för silver. Det finns även många bra silverdip på marknaden


STÅLRostfritt stål är ett hårt material som inte oxiderar. Stålet är mörkare i färgen än vad silver är, och är ett lättskött material som inte behöver underhållas. Blir smycket smutsigt kan det rengöras med lite såpa och vatten.

Rostfritt stål innehåller halter av nickel, men det är så hårt bundet i metallen att en nästan obefintlig del släpps ut. Därför är det ett populärt material för nickelallergiker.

Smycken i stål kan användas då du duschar eller badar hemma. Undvik dock saltvatten som kan få stålet att rosta om det har småskador eller inte blir rengjort efter badet. Ska du bada i havet så ta av dig smycket innan, samma gäller om du ska bada i bassänger där vattnet innehåller klor.

Nyhetsbrev

Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet.